InBran
HOME CAZARE PASTE LA MUNTE 2014, EVENIMENTE REVELION 2015 CONTACT LOG IN
  Cazare
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
  Oferte Paste 2014
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
  Oferte Craciun 2014
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
  Oferte weekend 2014
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
  Team Building in Romania !
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
  Vacanta la munte 2014
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
  Oferte Revelion 2015
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Clasificare Pensiuni
Cazare 4
Cazare 3
Cazare 2
Cazare in pensiuni si hoteluri recomandate
Cazare la Munte
Cazare Azuga (1)
Cazare Bran (34)
Cazare Bran Predelut (9)
Cazare Brasov (9)
Cazare Busteni (2)
Cazare Cheia (1)
Cazare Cristian (2)
Cazare Fagaras (1)
Cazare Moeciu (1)
Cazare Poiana Brasov (5)
Cazare Predeal (4)
Cazare Prejmer (2)
Cazare Rasnov (2)
Cazare Sacele (2)
Cazare Sighisoara (1)
Cazare la Mare
Cazare Mamaia (3)
NEWSLETTER
Introdu adresa de e-mail
Paste 2014 la munte, Vacanta la munte, Traditii si legende,
Paste, 1 Mai la Munte 2014, Evenimentul cel mai apropiat calendaristic ,Exista o serie de evenimente internationale gazduite de Romania, nationale sau regionale care reprezinta tot atitea ocazii de a evada din cotidian, spre zone turistice, cu evenimente turistice, culturale ... informatii atat pentru pasionatii de turism de relaxare, sport sau sport extrem cat si pentru cei pasionati de traditii, mancare traditionala sau folclor!
Cele mai interesante ocazii, promotii, oferte, informatii si evnimente:
  Promovam destinatiile si ofertele turistice din ROMANIA ! care se ridica la standardele Europene de calitate si dotari ! Vacante la munte 5 - 14 nopti 2014,
  Calendarul celor mai importante evenimente la Bran :
NR. CRT LUNA ZILELE din luna / sarbatoare  link pagina EVENIMENT - Sarbatoare                                                                         
1 IAN 07  Craciun Rit Vechi Bran ;  
1 IAN 14  Revelion Rit vechi Bran 2014
2 FEB 14  Valentine's day 2014
3 MAR 08  8 Martie 2014 
4 APR
 Paste La Munte in Romania , Paste 2014 la Munte ; 
5 MAI 01  1 Mai 
6 IUN  Rusalii 2014 in Transilvania ! Rusalii la Munte
7 IUL Tabara la munte
8 AUG 15  SF MARIA
9 SEP 27-29   RAVASITUL OILOR 
10 OCT 31  Focul lui Sumedru, Halloween Bran,
11 NOV 01 -02  Halloween la Bran                
12 DEC 25  CRACIUN Craciun la Munte la Hoteluri / Pensiuni  
12 DEC 27 dec - 3 ian   REVELION  Revelion in BranRevelion 2015 Bran , 
14
15
16


     
    Halloween la BranUnde se poate sarbatorii mai infricosator ? decit linga Castelul Dracula ? Vin turisti din SUA, Australia, Germania , Austria, ... strabatind mii de Km, ... ce aleg turistii ROMANI ? tot mai multi inteleg ca daca vrei o vacanta la pescuit ... o alegere inspirata e DELTA Dunarii ! ! ! daca participi la Olimpiada la SKI e bine sa te antrenezi pe ghetar in Alpi, iar de Halloween nu e alegere mai inspirata ... decit in Bran !
      Ravasitul oilor, are loc toamna in septembrie - octombrie, cind coboara turmele de oi din Munte si gospodarii isi aleg fiecare oile "ravasindu-le" ! Ce prilej mai bun pentru petrecere in aer liber, mincare traditionala, pastrama, brinza, burduf, turte, ... tirg taranesc unde poti gasii: piei de oaie, harnasamente de calarie si carausie, cai, oi, ciini de stina, .... multe alte surprize !
      Focul lui Sumedrea , ... se face pentru a marca sfirsitul toamnei si apropierea iernii, si se imprastie cenusa in gradini sa fie recolta bogata, ..


    Weekend la munte 2014,

     Festival gastronomic traditional la Bran : iunie 2014, de Rusalii ;
Multiculturalitate de 800 de ani in Zona Brasov, in Tara Birsei, traditii romanesti si germane intr-o armonie exemplara,
Sa
batori internationale : Valentine's day, Halloween la Castelul Bran in Bran,
Serbarile Zapezii Bran la Partia Zanoaga Bran ,
19 - 20 ianuarie: Cupa Salvamont ,

26 - 27 ianuarie: Cupa Bran
,
Balul Îndragostitilor
23 - 24 februarie,
8 martie la munte 2014,
9 - 13 Martie ITB Berlin ; Messe Berlin 2014, cel mai mare tirg de Turism din Europa,
19 - 21 Oktombrie ITB Asia ! Messe Berlin Singapore ! ,
Sarbatorile de Paste 22 - 26 aprilie,
Vacanta Scolara de Paste 05 - 11 aprilie,
Targul International de Turism
aprilie,
O data cu primavara se apropie sarbatorile de Paste si 1 Mai,
TRADITII DE PASTE DIN TRANSILVANIA: Stropitul fetelor, femeilor ! alte detalii in curind ...
    Oferte Paste in Romania, Paste Bran,  
    Junii Brasovului, Duminica Tomii, prima Duminica dupa Pasti ! 1 Mai, Duminica Tomi, prima duminica dupa Paste ! ocazie cu care in fiecare an are loc si cea mai mare sarbatoare ROMANEASCA la Brasov: coboara Junii din Scheii Brasovului ! pe soare sau nu, junii Brasovului, organizati in 7 ... arunca buzduganul si saluta trecatorii: Hristos A-nviat !
Ziua lalelelor la Pitesti, Ziua scrumbiei la Galati, aprilie,
Rusaliile , Festivalul de Folclor pentru Tineret "Flori de Mai"
mai,
"Rokin Transilvania open air"
Masuratul laptelui - Stana Zanoaga
12-13 iulie,
Zilele Branului,

arrow Scoala academica de sociologie " Dimitrie Gusti " , informativ : octombrie,
arrow Targul Pantelimonului,
arrow Targul Mesterilor Populari,
arrow Intalnire cu fii si prietenii Branului,
arrow Simpozionul International de Sculptura Bran,
arrow Scoala de vara pentru arhitectura si urbanism 6-15 august,
Festivalul Branzei si Pastramei - Ravasitul Oilor
, octombrie,
Halloween la Bran, linga Castelul Dracula ! ~
29 octombrie,
Targul arhanghelilor Mihail si Gavril
21 noiembrie,
Datini si Obiceiuri de Sarbatorile de Iarna
20 decembrie - 6 ianuarie,
    Rusaliile, Ielele – Sarbatoarea Coborarii Sfantului Duh la 50 de zile dupa Pasti
Datini, traditii, obiceiuri si superstitii legate de Rusalii ,
Cuvantul Rusalii vine din latinescul rosalia,
inseamna sarbatoarea trandafirilor.
Sarbatoarea Rusaliilor sau Coborarea ( Pogararea ) Sfantului Duh ( Spirit ) este o sarbatoare crestina care se praznuieste in duminica de la 50 de zile dupa Sarbatoarea de Paste.
In aceasta zi Sfanta se comemoreaza coborarea Sfantului Spirit asupra ucenicilor lui Isus Hristos. Dupa pogorarea Sa asupra Apostolilor, Sfantul Duh a ramas pentru totdeauna prezent, viu si activ in Biserica crestina. Duhul este comoara darurilor celor bune pe care credinciosii le primesc de la Dumnezeu: viata, sanatatea, puterea de munca, sfintenia si virtutea. In fiecare an, cei adunati in biserici de Rusalii asteapta toate acestea. Duhul ne invata adevarul si ne calauzeste pasii si vointa spre tot ceea ce este bun si placut lui Dumnezeu. Biserica spune ca toti crestinii primesc darul Sfantului Duh indata dupa botez. Astfel, devin purtatori de Duh, iar lor trupul lor devine cum provaduia Sfantul Pavel “templul Sfantului Duh“.
In Ajunul Rusaliilor se tin Mosii de Vara sau de Rusalii cu targuri unde oamenii gasesc cele necesare pomenilor dar si prilej de veselie. Se crede ca sufletele mortilor (mosilor), dupa ce parasesc mormintele in Joia Mare (cea de dinaintea Pastilor), se preumbla printre cei vii , inapoindu-se la locul lor in Ajunul Rusaliilor. Pentru ca aceasta reintoarcere sa se desfasoare fara incidente, oamenii savarseau rituri de induplecare si de imbunare a spiritelor mortilor: impodobeau gospodariile si mormintele cu ramuri de tei si faceau pomeni fastuoase, practici ce s-au pastrat pana astazi in satele bucovinene.
Traditii, obiceiuri, legende si supersitii de Rusalii, de Iele,
In traditie se spune ca cei care nu tin sarbatoarea de Rusalii vor fi pedepsiti de Iele. Acestea le vor lua mintile sau ii vor schilodi. Rusaliile, cunoscute in mitologia romaneasca sub denumirea de ” Iele”, sunt fapturi fabuloase, inzestrate cu puteri magice, de seductie, salasuiesc in vazduh, munti, pesteri, paduri si pe malul apelor si cascadelor. Pe timpul noptii, in lumina lunii, Rusaliile se spune ca se scalda goale in izvoare, despletite si dezlantuite. Sunt temute mai ales dansurile Ielelor si din vremuri indepartate se cunoaste ca dansul lor este numit Hora Ielelor, ele adorand sa danseze cu sanii goi in cerc, avand parul despletit, clopotei la glezne, picioare si purtand voaluri subtiri, transparente, dansul lor fiind unul magic, bogat in taine si simboluri de neinteles pentru muritori. Ielele nu fac rau celor ce care le evita, ele devin rele numai daca sunt provocate sau daca dansul lor este privit. Atunci se spune ca se razbuna pe ” vinovat ” luandu-i mintile definitiv. Ele, Rusaliile, pedepsesc si pe aceia care lucreaza in aceasta zi considerata a dansului lor, si nu o pretuiesc si sarbatoresc cum se cuvine.
O superstitie spune ca daca in noaptea de Rusalii vei dormi sub cerul liber sau daca te vei duce la fantana, vei cadea sub puterea Ielelor, deci este indicat sa eviti sa faci aceste lucruri.
La sate in special se pastreaza traditia ca in aceasta zi sa se duca la biserica pentru sfintire crengi de tei si nuc, acestea simbolizand limbile de foc ale puterii Sfantului Duh, care s-a pogorat peste Sfintii Apostoli. Aceste crengute se agata apoi la strasina caselor sau la icoane. Se spune ca acestea te vor apara de cele rele si in plus, se mai spune ca acestea ar capata puteri miraculoase pentru vindecarea celor care sufera de surzenie.
Ramurile de tei folosite la Rusalii sunt pastrate peste vara pentru a putea fi folosite in practicile de alungare a furtunilor si a grindinii.
Preotii si satenii ies pe camp in ziua a doua de Rusalii, pentru a sfinti apa si a stropi campul, crezandu-se ca, astfel, nu va bate grindina.
In ziua de Rusalii exista si obiceiul numit “udatul nevestelor“. Conform traditiei se spune ca numai femeile care vor fi udate vor fi sanatoase tot anul si vor mai frumoase.
Rusaliile, Ielele, au atributele unor Nimfe, Elfe, Sirene, Naiad, nu li se cunoaste numele, numele lor este tainic si inaccesibil si de aceea au fost inlocuite cu simboluri cum ar fi Fetele Codrilor, Imparatesele vazduhului, Ielele Noptilor Magice, Maiestrele, Izmele Pesterilor si padurilor, Fetele lui Rusalin Imparat, Elfele padurilor si grotelor… .
Legat de Rusalii este si faimosul joc al Calusarilor, dans ritual care vine de la saritul peste foc pentru a scapa de iele, zanele rele. Dansul Calusarilor este cunoscut ca fiind remediul pentru vindecarea unui suflet care a privit Dansul Ielelor ce i-a luat mintile, acesta fiind singurul leac. Dansul Calusarilor este un dans pastrat din vechimi si care urmareste sa indeparteze vraja picurata peste cel sedus si sa puna pe fuga ielele.
In vremuri vechi barbatii care umblau singuri noaptea, drumetii care riscau sa fie prinsi de magia noptii de Rusalii, de Iele, purtau la brau usturoi, frunze de tei sau nuc, fire de busuioc, pentru indepartarea puterii misterioase a Ielelor .
Se mai spune si ca nu este de dorit sa te prinda in Noapte de Rusalii, noaptea tainica a dansului Ielelor, nici la rascruci de drumuri, nici la marginea padurii, nici in munti, nici pe malul intunecat al apelor, caci aceia au sanse mari de a surprinde dansul Ielelor si de a-si pierde mintile.
Acest Mit al Ielelor, Rusaliilor in timp s-a suprapus peste Sarbatoarea Crestina a Sfintelor Rusalii, iar din sarbatoare pagana, a devenit sarbatoare crestina, pastrandu-se de atunci aceste obiceiuri, datini, superstiti si legende cu Iele…
    Inchirieri biciclete in Bran ! Restaurant in Bran ! Piscine in Bran !
Home  |   Inscrieri  |   Contact  |   Cazare Bran  |   Pensiuni  |   Team building  |   Hoteluri  |   Piscine  |   inchirieri biciclete  |   Ravasitul Oilor  |   Vacanta Bran 4*  |   Vacanta la Munte in Romania,  |  

Cazare Azuga  | Cazare Bran  | Cazare Bran Predelut  | Cazare Brasov  | Cazare Busteni  | Cazare Cheia  | Cazare Constanta  | Cazare Cristian  | Cazare Deva  | Cazare Eforie  | Cazare Fagaras  | Cazare Mamaia  | Cazare Moeciu  | Cazare Neptun  | Cazare Poiana Brasov  | Cazare Predeal  | Cazare Prejmer  | Cazare Rasnov  | Cazare Rupea  | Cazare Sacele  | Cazare Saturn  | Cazare Sibiu  | Cazare Sighisoara  | Cazare Sinaia  | Cazare Vama Veche  | Cazare Zarnesti  | Cazare 4  | Cazare 3  | Cazare 2  | Terenuri Azuga  | Terenuri Bran  | Terenuri Bran Predelut  | Terenuri Brasov  | Terenuri Busteni  | Terenuri Cheia  | Terenuri Constanta  | Terenuri Cristian  | Terenuri Deva  | Terenuri Eforie  | Terenuri Fagaras  | Terenuri Mamaia  | Terenuri Moeciu  | Terenuri Neptun  | Terenuri Poiana Brasov  | Terenuri Predeal  | Terenuri Prejmer  | Terenuri Rasnov  | Terenuri Rupea  | Terenuri Sacele  | Terenuri Saturn  | Terenuri Sibiu  | Terenuri Sighisoara  | Terenuri Sinaia  | Terenuri Vama Veche  | Terenuri Zarnesti  | Imobiliare Azuga  | Imobiliare Bran  | Imobiliare Bran Predelut  | Imobiliare Brasov  | Imobiliare Busteni  | Imobiliare Cheia  | Imobiliare Constanta  | Imobiliare Cristian  | Imobiliare Deva  | Imobiliare Eforie  | Imobiliare Fagaras  | Imobiliare Mamaia  | Imobiliare Moeciu  | Imobiliare Neptun  | Imobiliare Poiana Brasov  | Imobiliare Predeal  | Imobiliare Prejmer  | Imobiliare Rasnov  | Imobiliare Rupea  | Imobiliare Sacele  | Imobiliare Saturn  | Imobiliare Sibiu  | Imobiliare Sighisoara  | Imobiliare Sinaia  | Imobiliare Vama Veche  | Imobiliare Zarnesti  |